WIE ZIJN WE

SYMPHONIC SENIORS BLIJVEN JONG

Symphonic Seniors is een amateurorkest in de regio Den Haag met ruim 35 muzikanten. Een symphonieorkest bestaat uit strijkers (viool, altviool, cello en contrabas), hout- en koperblazers en slagwerkers. Het bijzondere van dit orkest is dat de leeftijd rond de 65 jaar ligt. Het orkest richt zich op jongere ouderen die graag samen muziek maken. Dit enthousiaste orkest verwelkomt nieuwe deelnemers en vooral (alt-) violisten.

Symphonic Seniors is in 2014 als leerorkest ontstaan uit een initiatief van het Residentie Orkest. Dit project had als doel senioren met liefde voor muziek uit te nodigen het instrument uit hun jeugd weer op te pakken. Of eindelijk te gaan spelen op het instrument dat ze altijd al hadden willen bespelen. De deelnemers kregen les en leerden met elkaar in orkestverband samen te spelen. Het doel is gelet op de belangstelling en bezetting uitstekend geslaagd. Helaas heeft het RO zich in 2017 om financiële redenen als begeleider teruggetrokken. De deelnemers waren echter zo enthousiast dat zijop eigen kracht zijn doorgegaan om zich onder professionele begeleiding steeds weer te verbeteren. Het orkest heeft een eigen dirigent aangetrokken en de musici repeteren om de week op maandagmiddag.

Het orkest vond onderdak bij Zorgcentrum Florence aan de Hofzichtlaanin Den Haag Mariahoeve, maar nu vinden de repetities plaats in de Adventkerk, Robijnhorst 197 in Den Haag

De leden van het orkest volgen op individuele basis muziekles om zich te bekwamen op hun instrument. De Symphonic Seniors ontwikkelenzich met hun spel en repertoire en doen soms mee aan uitvoeringen en concerten, zoals die her en der in de regio Den Haag voor amateurmusici georganiseerd worden. Als het zo uitkomt geeft het orkest een optreden voor family and friends.

En natuurlijk is er veel aandacht voor de sociale component.

Het is algemeen bekend dat activiteiten als zelf muziek maken door een instrument te bespelen de geest - en het lichaam – jong houden. Zoals uit de foto's blijkt(klik HIER), beleven de deelnemers van het orkest veel plezier met elkaar en met hun spel. Het Symphonic Seniors orkest staat open voor nieuwe deelnemers. Gelet op de samenstelling van het orkest, kan aan uw instrument juist wel of geen behoefte zijnop dit moment.